Sari la conținut

Centrul de Biomedicina

Deniplant® in parteneriat cu
Centrul medical Aide-Sante
a infiintat
un centru de cercetare
imbinand cele doua stiinte
Biologia si Medicina

Despre noi

 Ideea centrala care a stat la baza infiintarii Centrului de Biomedicina a fost indemnul dat de Hipocrate cu peste 2400 de ani in urma:”Lasati hrana sa va fie medicament si medicamentul hrana”.
     Pentru noi astazi acest indemn parafrazat a devenit Motto:
     „Mananci si te vindeci, daca stii ce, cat si cum”.    

Tot Hipocrate spunea „Toate bolile pornesc din intestin”.
Astazi descoperind legatura dintre afectiunile autoimune, metabolice, neurologice, genetice si microbiomul uman putem spune:”
     „Atentie ce mananci ca singur te imbolnavesti”.    

Misiunea noastra este de a-i determina si sustine pe oameni pentru restabilirea sanatatii si cresterea calitatii vietii lor, prin folosirea remediilor naturale si a alimentelor functionale, pentru declansarea proceselor de autoavindecare ale organismului la nivelul microbiomului.

Folosirea serviciilor medicale virtuale si a remediilor naturale, nu exclude si nu inlocuieste diagnosticul, tratamentul sau procedurile medicale alopate clasice. Pacientul este cel care decide ce cale urmeaza

Centrul de cercetare

Are o implicare larga si extinsa atat in cercetare cat si in aplicarea rezultatelor cercetarii.

Cautam sa descoperim legatura dintre afectiunile autoimune, metabolice, neurologice, genetice si microbiomul uman.

    In cazul gamei Remediilor naturale Deniplant, in urma experientei acumulate in cei 35 ani de cand a fost inventat primul ceai pentru psoriazis, produsele noastre sunt unice prin faptul ca moduland reactiile microbiomului, pot declansa procesele de autovindecare ale organismului.
    Aceasta capacitate a organismului de refacere celulara, cu ajutorul alimentelor functionale, care ofera organismului o varietate mare de vitamine, minerale, aminoacizi si chiar enzime naturale, este deja dovedita stiintific.

  La centrul de biomedicina elucidam cauzele bolilor si gasim noi modalitati de a le diagnostica si trata. cu ajutorul remediilor naturale Deniplant

Domenii de activitate

1.Biochimie

Centru de Biomedicina studiaza structura chimica a substantelor din care sunt formate organismele, interactiunile intre aceste substante si transformarile metabolice pe care acestea le sufera in vivo.
Ne concentram pe intelegerea modului in care biomoleculele dau nastere proceselor care au loc in interiorul celulelor vii si intre acestea, care ajuta in continuare la intelegerea functionarii tesuturilor, organelor si in final a organismelor, atat structural cat si functiona lBiologie celulara : Studiem intreaga gama a organismelor, de la bacterii, microbi, ciuperci microscopice, alge,virusurii si protozoarele si influenta acestora asupra oamenilor, pana la multitudinea de celule specializate din organismul uman.

2.Microbiologie

Studiem procesele fizice, chimice si biologice legate de activitatea microorganismelor, pentru a putea folosi pe cele utile si pentru a contracara procesele daunatoare omului.

Nutrienti Nutrientii reprezinta substantele necesare organismului uman pentru o dezvoltare normala si pentru mentinerea sanatatii.

Macronutrienti Carbohidratii, proteinele si lipidele (grasimile) au rol definitoriu in cresterea, dezvoltarea si sustinerea corpului si a metabolismului, importanti pentru functiile cognitive ale creierului, functionarea hormonala corecta, alimentand creierul si toate sistemele noastre cu energie.
Acesti macronutrienti pot fi valorificati in celule numai daca contin si asa numitii micronutrienti.

Micronutrienti Printre micronutrienti se numara vitaminele (Vitamine A, B, C, D, E si K), minerale (calciu, magneziu etc.) microelemente (ex: fier, zinc, seleniu, mangan), substante vegetale secundare (Carotinoide, flavonoide), acizi grasi esentiali (ulei de peste) si aminoacizi – Substante care sunt esentiale pentru organism si care ne protejeaza impotriva atacului radicalilor liberi.
Chiar daca micronutrientii sunt necesari in cantitati foarte mici, acestia se numara printre componentele esentiale ale alimentatiei. Fara ei, numeroase functii normale precum cresterea sau productia de energie nu ar putea avea loc. Daca una sau mai multe substante lipsesc, se declanseaza carentele si in cazuri extreme chiar decesul.

3.Microbiom

In corpul fiecaruia dintre noi exista de 10 ori mai multe celule microbiene decat celule care compun organismul uman, iar numarul genelor microbiene il depaseste de 150 de ori pe cel al genelor umane.
Toate aceste fiinte care traiesc in corpul nostru si pe suprafata sa formeaza un ecosistem ce poarta numele de „microbiom”, iar simbioza acestor mici fiinte cu celulele umane da nastere unui veritabil „super-organism”.
Termenul de „microbiom” a fost elaborat de Joshua Lederberg, pentru a desemna totalitatea microbilor, a elementelor lor genetice si a interactiunilor acestora intr-un mediu.
Relatia noastra cu bacteriile care traiesc in noi este una simbiotica: in schimbul hranei, ele ne ajuta sa digeram alimentele, sa producem vitaminele de care avem nevoie si sa ne intarim sistemul imunitar.
Pentru a coexista cu microbiomul nostru, sistemul imunitar trebuie sa tolereze mii de specii de bacterii inofensive. In schimb, aceste bacterii joaca un rol important in lupta impotriva agentilor patogeni – bacteriile „rele”.
Cunoscand microbii care traiesc in corpul nostru, oamenii de stiinta spera sa poata oferi tuturor o viata mai buna prin diete personalizate, diagnosticarea mai rapida a afectiunilor si tratamentul personalizat al acestora.

4.Nutritie

Pentru evaluarea nutrientilor din organism, avem teste necesare .

Cu ajutorul aplicatiei web – Asistent personal de nutritie, sanatate, fitnes utilizatorul are posibilitatea de a-si intocmi un plan de nutritie propriu si urmari necesarul si consumul de calorii, are posibilitatea de a-si intocmi si urmari istoricul sau medical, pe care-l poate prezenta medicului curant, are posibilitatea de a urmari cum alimentatia si activitatea sa fizica ii influenteaza microbiomul si starea de sanatate.

5.Remedii

Remediile naturale oferite ca suplimente nutritive, suplimente alimentare, sau alimente functionale, au la baza licente si brevete de inventie din Romania si din alte tari.

In cazul gamei Remediilor naturale Deniplant, in urma experientei acumulate in cei 35 ani de cand a fost inventat primul ceai pentru psoriazis, produsele noastre sunt unice prin faptul ca pot declansa procesele de autovindecare a organismului la nivelul microbiomului. Aceasta capacitate a organismului de refacere celulara fiind deja dovedita stiintific.

Noi determinam si sustinem restabilirea sanatatii si cresterea calitatii vietii pacientilor, prin folosirea remediilor naturale ca suplimente nutritive, suplimente alimentare si alimente functionale, oferind organismului o varietate mare de vitamine, minerale, aminoacizi si chiar enzime.

Produsele noastre sunt create in urma cercetarii si studierii de catre specialisti a componentei, calitatii si efectelor remediilor naturale oferite.  

Afectiuni studiate

Afectiuni autoimune

Afectiunile autoimune apar atunci cand sistemul imunitar ataca unul sau mai multi dintre constituentii normali ai organismului ca si cum ar fi agenti patogeni. Atunci cand sistemul imunitar nu reuseste sa recunoasca anumite elemente, poate produce celule imune sau anticorpi (numiti autoanticorpi) care vizeaza propriile celule, tesuturi si / sau organe. Acest lucru provoaca inflamatii si leziuni tisulare care duc la boli autoimune.
Un sistem imunitar sanatos recunoaste, identifica, ataca si distruge bacteriile, virusurile, ciupercile, parazitii sau alte elemente care dauneaza sanatatii si care nu sunt in mod normal prezente in organism. Afectiunile autoimune sunt unele dintre cele mai complexe si greu de tratat boli asociate sistemului imunitar. Acestea apar atunci cand sistemul imun ataca celulele sanatoase din organism.

Desi sistemul dumneavoastra imunitar este invizibil, exista mai multe moduri de a descoperi daca are probleme sau nu.

       Daca in acest moment va simtiti bine, inseamna ca este nemaipomenit, deoarece in acest moment milioane de invadatori microscopici abia asteapta sa va atace si imbolnavi, insa nu resusesc pentru ca sistemul imunitar le sta in cale. 

       Daca nu va simtiti bine, daca din cand in cand mai aveti vre-o jena sau durere, ori va simtiti obosit, indispus si lipsit de energie, nu ingnorati aceste senzatii, pentru ca sistemul imunitar va este in pericol.

Afectiuni Metabolice

Bolile metabolice sunt caracterizate prin reactii chimice anormale care pot produce modificari ale procesului metabolic.
Aceste afectiuni sunto in mare parte mostenite, au determinism genetic, dar pot aparea in decursul vierii ai ca urmare a unor alte boli ce produc afectare hepatica sau pancreatica secundara.
Bolile metabolice mostenite sunt cauzate de deficiente enzimatice si tulburari genetice in cadrul reactiilor intracelulare care sunt responsabile de una sau mai multe cai metabolice.
Unele afecriuni pot fi identificate de la nastere, altele dupa aparitia unor simptome specifice.
De obicei tratamentul este legat de modificari ale stilului de viata al pacientului, fiind adaptate la modificarile metabolice ale acestuia. De asemenea trebuie tinut cont de afectiunile metabolice care pot fi diagnosticate de la nastere din cauza implicatiilor pe termen lung ale acestora.

Afectiuni Neurologice

Bolile neurologice sunt afectiuni ale creierului, maduvei spinarii si nervilor din tot corpul. Impreuna acestea controleaza toate functiile corpului.
Cand este prezenta o disfunctie a sistemului nervos pot interveni probleme motrice, de vorbire, inghitire, respiratie sau invatare. Puteti avea si probleme de memorie, senzoriale sau modificari ale dispozitiei.
Printre conditiile care se pot manifesta se numara: epilepsia, boala Alzeheimer si alte tipuri de demente, boli cerebro-vasculare, inclusiv accidentul vascular cerebral, migrena si alte tipuri de dureri de cap, scleroza multipla, boala Parkinson, neuroinfectii, tumori cerebrale, tulburari traumatice ale sistemului nervos, cum ar fi traumatisme cerebrale si tulburari neurolgice, ca urmare a malnutritiei.

Afectiuni carora ne adresam

Servicii

Servici oferite

-Consultatii medicina generala si de specialitate

-Consiliere nutritionala

-Consultatii online  

-Tratament personalizat pentru afectiuni autoimune, metabolice si neurologice.

-Remediile naturale Deniplant care se potrivesc afectiunilor in cauza.

-Servicii de asistenta medicala multi-disciplinara la inalte standarde de calitate profesionala ca rezultat al experientei dobandite.

-Servicii de consiliere psihologica si SSM

-Produsele si serviciile pe care le oferim, formeaza un pod de legatura intre centrul nostru si pacienti, atat fizic cat si virtual, prin intermediul platformei web „Asistent personal de nutritie, sanatate, fitness” si prin magazinul online.

Analize

Analizele pot face diferenta intre un diagnostic corect si unul gresit

Fara analize, medicul poate presupune doar ce boala ai.

Efectuam analize de laborator :

  • Analize medicale generale
  • Teste de analiza intoleranta alimentara
  • Teste de analiza pentru alergii
  • Teste de analiza microbiom

Dezvoltam un dictionar explicativ al analizelor medicale.

Punctele de recoltare precum si clinicile partenere sunt situate in zone usor accesibile ale Bucurestiului.

Preturi

Consultatie – ( ZOOM ) Prof. Dr. Manole Cojocaru    = 200 lei

Consultatie –  medic medicina generala / specialitate   =50 lei

Consiliere nutritionala –                                              =50 lei

Consiliere remedii alimentare- Prod. Remedii            =50 lei

Remedii naturale Deniplant    (pentru 30 de zile)      = 300 lei

Analize medicale de specialitate                               = conform listei laboratorului

Pensionarii cu pensie minima beneficiaza de reduceri personalizate.

Programare

Programarile se fac telefonic la 0744827881  sau  email : deniplant@gmail.com

Pentru optimizarea timpului petrecut in centrul nostru, puteti primi si completa acasa   FISA DE EVIDENTA SI EVALUARE  astfel medicii nostrii vor stii deja ce probleme va confruntati 

Cariere

Esti o persoana responsabila, prompta, organizata si iti doresti sa lucrezi alaturi de o echipa profesionista?

Centrul de Biomedicina si Clinica Aide-Sante te asteapta.

Posturi disponibile: 

Medic medicina generala

Medic de specialitate

Asistent medical generalist 

Biochimist

Biolog

Hematolog

Asistent de laborator

Daca esti dornic sa intri in echipa noastra, te rugam sa trimiti CV-ul tau la adresa : deniplant@gmail.com Dupa ce CV-ul tau va fi inregistrat,  vei fi contactat pentru stabilirea interviului.

Contact Centrul de Biomedicina

Centrul de Biomedicina

Centrul de Biomedicina Bucuresti

Bulevardul Bucurestii Noi nr 154 sector 1 Bucuresti  (statia metrou Laminorului : linia M4 Gara Basarab -Straulesti)

 email: deniplant@gmail.com

  Tel: 0744827881