Pentru a pastra sanatatea si tineretea, pentru a putea trai peste media de varsta actuala, este necesar sa respectam urmatoarea sintagma: “Fiinta umana trebuie sa traiasca in armonie cu natura inconjuratoare si sa-I respecte strict regulile ei . Omul trebuie sa se supuna naturii, nu natura omului.” Orice deviere de la aceasta regula, va strica armonia existenta in interiorul sI exteriorul corpului uman sI din acesta cuza survin bolile aducatore de suferinte, slabire fizica sI psihica.
Conform statisticilor medicale boala psoriazis nu este ereditara, insa poate exista predispozitia ereditara. Pana in prezent nu se stie inca ce factori genetici sunt raspunzaatori de acest lucru. Inca nu se poate preciza daca ereditatea celulara (transmiterea informatiilor genetice existente in structurile ADN) ori ereditatea citoplasmatica(transmiterea informatiilor genetice existente in formatiunile extranucleare) sau ereditatea cromozomiala (transmiterea informatiei genetice cantonata in cromozomi) transmite acele informatii care pot duce la declansarea psoriazisului. Cert este ca persoanele care sunt bolnave de psoriazis pot transmite acea predispozitie ereditara urmasilor. Altfel spus acestia sunt predispusi a avea aceasta boala. Daca pe parcursul vietii acestia trec prin momente deosebite(traume fizice, psihice, stres, etc) si organismul este slabit din punct de vedere imunitar, exista sanse sa se declanseze aceasta boala. Am intalnit pacienti- mama si fiica (fiul) bolnavi sau unchiul si nepoata. Am intalnit un caz in Targul Mures in care bunicul si nepotul aveau psoriazis, iar tatal copilului nu avea aceasta boala. Totusi majoritatea pacientilor cu care am stat de vorba mi-a relatat ca nu au avut in familie rude cu aceasta boala. Va veti intreba ce este de facut in acest caz.
Pentru a va raspunde la acesta intrebare va dau din nou propriul exemplu. Eu stiind ca am suferit de acesta cumplita boala, in momentul cand fiica mea Denis a implinit 6 luni si in alimentatia ei a fost introdus si ceaiul, din acel moment i-am administrat si ceiutul Deniplant Baby. Astfel am reusit sa-i intaresc sistemul imunitar si sa nu se imbolnaveasca usor. Astfel pana la varsta de 14 ani , fiica mea in afara de vaccinurile obligatorii nu a urmat nici un tratament cu antibiotice. De fiecare data cand exista posibilitatea sa faca o raceala usoara sau o gripa, interveneam cu tratamentele naturiste cunoscute si astfel nu a fost nevoie de interventii medicale de specialitate. Am intalnit multe persoane, chiar rude care avand copii mici de 2-3 ani care aveau probleme medicale, apelau la tratamente puternice, cu antibiotice, pentru a scapa mai repede copilul de boala. Nu as vrea sa credeti ca va recomand sa nu respectati ceea ce va prescriu medicii pediatri sau de familie, insa in aceste cazuri este bine sa ganditi mai mult pentru ce varianta de tratament optati. De aceea v-as recomanda sa retineti ceea ce fiica mea are drept Motto:
“De ce sa mergem la cabinetul medical pentru orice afectiune usoara?! Fitoterapia ajuta organismul sa lupte cu bolile usoare prin tratamente simple”