Sari la conținut
Home » Deniplant la Caciulata

Deniplant la Caciulata

Intre 2-4% din populatie are aceasta boala . Acum ai sansa sa nu te mai numeri printre ei !

Statiunea balneoclimaterica CALIMANESTI-CACIULATA

SituareStatiunea balneara Calimanesti-Caciulata este situata la poalele Carpatilor Meridionali (la mai putin de 20 de kilometri de Ramnicu-Valcea), pe malurile Oltului.Statiunea, asezata pe Capul lui Caliman, constituie prin diversitatea si prin frumusetea peisajului, una dintre cele mai importante statiuni din tara. Considerata perla statiunilor de pe valea Oltului, datorita peisajelor mirifice ce pot fi admirate in aceasta zona a Romaniei, aceasta statiune incanta turistul cu frumusetile ei.

Factori de cura:

1.Apele minerale ale statiunii Calimanesti – Caciulata sunt atermale, iesind din pamant la temperatura de 5-14 grade Celsius. Din punct de vedere al compozitiei chimice, apele minerale sunt: sulfuroase, clorosodice, calcice, magnezice, bromurate , iodurate si s-au dovedit mereu a fi un bun remediu in tratarea afectiunilor locomotorii cronice, a maladiilor neurologice periferice si a psoriazisului.

Apele minerale-sulfuroase de la CALIMANESTI -CACIULATA actioneaza asupra psoriazisului prin hidrogenul sulfurat continut. Acesta intervine in  metabolismul celular si are rol desensibilizant,  activeaza microcirculata pielii are efect cheratolitic si reechilibreaza tonusul vegetativ.        

            Toate aceste  efecte au dus la utilizarea apelor minerale-sulfuroase si in alte boli dermatologice precum:  parapsoriazisul, unele cheratodermii si dermatoze, alergii cutanate.

2. Namolul sapropelic

3.Bioclimat sedativ de crutare(aerosolii)

Indicatii terapeutice:

– Psoriazis vulgar generalizat (in placi),

– Psoriazis gutat

– Artrita psoriazica cu leziuni cutanate, in afara puseelor de acutizare (VSH <20mm/h)

-Alte forme de psoriazis

Tipuri de proceduri
 – Bai calde cu apa minerala sulfuroasa
 – Impachetari generale sau partiale cu namol cald
 – Kinetoterapie si hidrokinetoterapie individuala
 –Electroterapie                                  – Hidroterapie
 – Magnetoterapie de reechilibrare neuro-vegetativa

La acestea se adauga helioterapia practicabila in sezonul estival.                       

FORMULA TERAPEUTICA DENIPLANT LA CALIMANESTI -CACIULATA

Deoarece tratamentul cu ceaiul Deniplant presupune incetarea oricarui unguent sau alt medicament si fara regim alimentar, se poate aplica urmatoarea schema de tratament :

       1. Baile mineralo-sulfuroase (foto ) la temperatura de 37˚ in cura externa(la vana, aplicate 15 min. timp de 6 zile.

       2. Ceaiul DENIPLANT   750 ml ceai preparat conform unei proceduri speciale se va bea in cursul unei zile in mai multe prize, pe tot parcursul zilei,  Pachetul de ceai Deniplant contine 30 de doze zilnice.. Dupa cele 6 zile(14zile) petrecute in statiune, se continua tratamentul la domiciliul pacientului pana la disparitia totala a leziunilor. Administrarea ceaiului nu trebuie intrerupta brusc ci treptat o zi da, o zi nu, timp de 2 luni. Daca nu mai apare nici o leziune se poate renunta definitiv la ceai.

        3. De doua ori in  6 zile se fac bai  cada (foto) cu plante balneologice, cu efecte antiseptice, antiinflamatorii, cicatrizante, sedative.

      Daca in primele zile de tratament organismul nu rezista fara unguente, se poate folosi o crema  cosmetica sau un ulei natural.
Namolul este sapropelic peloidogen, cu mineralizare inalta (NaCl: 2gr/litru namol); il folosim pentru impachetari partiale si generale, incalzit la 39-42grC, stratul de aplicare pe piele este de cca 5 cm grosime. Cei care au si psoriazis si hipertensiune arteriala beneficiaza de aplicare locala de namol cald in strat subtire si fara invelire.

Rezultatele scontate: decaparea scuamelor, care dispar de obicei complet; placardele eritematoase se palideaza, dezobisnuirea organismului de unguente sau alte medicamente alopate. Baile si namolul actioneaza la suprafata iar ceaiul Deniplant la interiorul organismului, inlaturand deficientele interne care declanseaza si intretin acesta boala.

In urma acestui procedeu combinat , datorita faptului ca pielea sa vindecat la suprafata mai repede de cat inlaturarea cauzelor, este posibil ca in prima perioada dupa cura balneofito leziunile sa mai apara din nou, insa pe masura ce ceaiul Deniplant actioneaza si organismul se reface , ele nu vor mai evolua prea mult negativ ci se vor retrage ,ele vor fi de dimensiuni mai mici si treptat vor disparea complet

Daca s-ar urmari din start numai inlaturarea deficientelor interne numai doar cu procedura Deniplant , tratamentul ar fi de durata si ar fi posibil ca organismul sa nu suporte de la inceput incetarea intreruperea utilizarii  unguentelor folosite anterior. A se vedea pe forum evolutia pacientilor numai cu deniplant.

*Daca in primele zile de tratament organismul nu rezista fara unguente, se poate folosi o crema cosmetica sau un ulei natural.(de tip baza hidrofilica anionica, cu efect de inmuiere a stratului cornos si indepartare a scuamelor)

Argumente pro fitoterapie cu Deniplant si bai cu ape minerale-sulfuroase :

Nu are efecte adverse de nici un fel: se poate da la gravide, copii, la cardiaci, etc;

Nu necesita control periodic lunar prin analize de sange, etc;

Remisiunile de durata la cca 85% din pacienti sunt o dovada ca Deniplant intercepteaza verigi fiziopatologice interne, actionand din interiorul organismului spre suprafata (piele), leziunile cutanate odata vindecate de obicei nu mai reapar;

Nu necesita restrictii alimentare, nu este interzis consumul de alcool;

Confera pacientului independenta psiho-sociala, recastigarea echilibrului psihic (dependenta de medicamente si investigatii lunare nu face decat sa intretina si sa agraveze stressul si tulburarile psiho-comportamentale deja existente, cauzate de aspectul inestetic al pielii)

Pacientul duce o viata obisnuita.

     In functie de rezultatele obtinute, dupa doua?trei luni de tratament, in urma unui nou control medical,  medicul curant va stabili cand se va putea repeta cura BALNEOFITOTERAPIE LA CALIMANESTI-CACIULATA

PSORIAZISUL

PSORIAZISUL este o boala de piele, destul de frecventa care ridica inca dificultati de tratament, chiar  si la inceput  de mileniu 3.  Este prezent atat in mediul urban cat si rural.  Boala nu este contagioasa si se caracterizeaza prin aparitia ei la orice varsta, uneori chiar din copilarie. Evolutia sa este cronica, cu tendinte la recidive, la intervale diferite de timp. Daca boala nu este tratata prin inlaturarea deficientelor interne care o declanseaza si intretin,  elementele de psoriazis pot persista tot timpul vietii bolnavului, situatie in care va determina tulburari psiho-comportamentale si sociale.

 Baza tratamentului alopat o constituie cel local cu unguente, creme, solutii, pe baza de cigmolin, acid salicilic, cortizon, etc. Acestea au efect local uneori destul de rapid, dupa preparatele pe baza de cortizon. Dar recidivele sunt din ce in ce mai dese, sunt mai intense, uneori chiar la cateva zile de la intreruperea tratamentului. De aceea acesti bolnavi sunt nevoiti sa foloseasca continuu aceste preparate, care au multiple efecte secundare nedorite. 

 In  acest cadru, Combinarea ceaiului deniplant cu balneofitoterapia incearca sa ofere o varianta terapeutica noua, pentru ameliorarea de cit mai lunga durata a puseelor acestei complexe afectiuni.Acest lucru fiind stipulat si in :ghidurile europene antipsoriazis

Ghidurile europene antipsoriazis (inclusiv BDA)

Ghidurile europene antipsoriazis (inclusiv BDA)

Obiective terapeutice:

– obiectiv maximal: remisiunea completa a leziunilor cutanate pe o perioada cat mai lunga de timp

– obiectiv minimal: remisiunea cu cel putin 50% a leziunilor cutanate

 Principii de tratament:

–         la stabilirea planului de tratament se are intotdeauna in vedere raportul risc: beneficiu  (adica severitatea efectelor secundare se raporteaza la ameliorarea cutanata);

–         se va acorda atentie tulburarilor psiho-comportamentale si sociale (depresii, tendinta la suicid), care imprima severitate mare bolii, alaturi de extensia leziunilor cutanate.

Atractii turistice

Deoarece bolnavul de psoriazis NU trebuie sa tina un regim alimentar strict, sau sa stea in repaus total la pat , agentiile de turism din Calimanesti-Caciulata va ofera informatii despre ,hoteluri, pensiuni, vile, moteluri, cabane, camping, oferte de cazare si sejururi, excursii si circuite, transport, rent a car in Calimanesti-Caciulata,  restaurante, pizzerii, fast food, cofetarii, catering, baruri, cluburi, discoteci, night club-uri, cafenele .

Asadar bolnavul nu va mai avea impresia ca a venit la tratament ci va considera ca se afla intr-un concediu de relaxare si refacere a sanatatii sale.

Manastiri din judetul Valcea

Judetul Valcea are un numar de 11 manastiri si 6 schituri, unele dintre ele datand chiar din secolul XIV (Cozia), fiind judetul cu cele mai multe manastiri din tara.

Manastirea Arnota

Manastirea Bistrita

Manastirea Cornetu

Manastirea Cozia  aflata la 5 km distanta de oras. Datand din anii 1387-1388 este ctitoria domnitorului Mircea cel Batran, care este ingropat aici. Aici se pot vedea picturi murale datand din 1391. Muzeul Manastirii Cozia adaposteste o valoroasa colectie de icoane.

Manastirea Dintr-un Lemn

Manastirea Frasinei

Manastirea Govora

Manastirea Hurezi

Manastirea Stanisoara

Manastirea Surpatele

Manastirea Turnu ( sihastria de la Turnu, unde se gaseste o biserica datand din 1676)

Schituri din judetul Valcea

Schituri din judetul Valcea:

Dobrusa (comuna Stefanesti),

Jghiaburi (comuna Stoenesti),

Ostrov (orasul Calimanesti), Biserica din Ostrov, ctitorita de Neagoe Basarab si construita in anii 1518-1522

Pahomie si Patrunsa (comuna Barbatesti),

Iezer (pe Valea Cheii) 

Trasee turistice

RUTA 1.

Manastirea Turnu – Pragul Haiducului – Vf. Turneanu – Curmatura Mica – Vf. Ciuha Neamtului – Cabana Cozia

Durata: 4 ore

Marcaj: dunga rosie

RUTA 2.

Troita – Manastirea Stanisoara – Coltii lui Damaschin – Copitaua – Durducul – Cabana Cozia

Durata: 4 ore

Marcaj: dunga albastra

RUTA 3.

Manastirea Stanisoara – Cascada Urzica si Aznapoi

Durata: 1 ora

Marcaj: NU EXISTA, dar este usor de urmat cararea batuta

RUTA 4.

Manastirea Stanisoara – Stanca Salbaticul (875m) – Pestera Mecetul Pustnicului

Durata: 1/2 ora

Marcaj: nu exista 

Modalitati de acces

Rutier: Bucuresti – Pitesti – Sibiu pe DN 7, Craiova – Ramnicu Valcea pe DN 65C si Calimanesti – Caciulata pe DN 7, Tg. Jiu – Ramnicu Valcea pe DN 67 si Caciulata pe DN 7

Feroviare: Bucuresti – Piatra Olt – Ramnicu Valcea – Calimanesti – Caciulata