Sari la conținut
Home » Cv.Dr.Georgeta Sinitchi

Cv.Dr.Georgeta Sinitchi

Prof. Univ. Dr. GEORGETA SINITCHI, medic primar alergologie- imunologie clinica, supraspecializare imunologie- alergologie pediatrica medic primar medicina interna, medic primar medicina de familie, competente management sanitar.

Specialitate:
Alergologie si imunologie clinică
Competente:
medicina interna, medicina de familie, imunologie clinica, alergologie pediatrica, competenta management sanitar
Localitate:
Iasi
Absolventă a Universitătii de Medicină si Farmacie “Gr.T.Popa” Iasi, a urcat toate treptele universitare până la profesor.

Este doctor în medicină ( teme: ” Cancer primitiv de ficat”, “Alergii respiratorii la polenuri”).

Ca profesor a condus disciplina Medicină internă Ambulator, pe care a transformat-o în catedra de Medicina de Familie si a fost sef de catedră.

Ca practician este medic primar medicină internă, medic primar medicină de familie, medic primar alergologie si imunologie clinică, supraspecializare imunologie si alergologie pediatrică, competentă management sanitar.

A înfiintat Stationarul de diagnostic cu profil alergologic pe care ulterior l-a transformat în Clinica Alergologie a Spitalului Sf.Spiridon Iasi ( 25 paturi) si un Ambulator Alergologic model pe tară .

A predat medicină Internă ambulator , Alergologie, Pedagogie medicală, Metodică, Docimologie, Medicină de familie.

A organizat Conferinte interjudetene si Nationale de Alergologie, Medicină de Familie, Medicina Călătoriei.

A sustinut cursuri postuniversitare cu un număr de 13 tematici .

A înfiintat sectia Alergologie USSM.

Face parte dintre fondatorii Alergologiei în România ( 1972 )

A introdus Alergologia în practică în zona Moldovei si învătământ.

Are priorităti nationale în diagnostic si tratament alergologic.

A introdus Medicina Călătoriei la nivel national: un număr de 12 conferinte interjudetene si opt conferinte nationale.

A introdus primele cursuri de Cronopatologie si Patologie iatrogenă. Este membru a numeroase societăti medicale nationale si internationale.

Este vicepretedinte a Societătii Academice de medicina familiei. Este vicepretedinte al Societătii Academice de Sociologie Chisinău, sucursala Iasi.

Este presedinte executiv al Societătii academice de Ecologie Chisinău(R M) – sucursala Iasi, fiind membru titular al Academiei de stiinte Ecologice (RM).

A primit premiul Seropian pentru întreaga activitate alergologică si premiul Spitalului Sf.Spiridon din Iasi pentru întreaga activitate medicală.

A fost organizatorul celui de “Al doilea Simpozion al Academiei Nationale de stiinte Ecologice RM” sucursala Iasi, cu tema “Rolul ecologiei în societatea modernă de azi”.

Are peste 1000 comunicări stiintifice în tară si la congrese internationale EAACI SI A Uniunii Medicale Interbalcanice si a conferintelor internationale de infectii bronsice , din care 315 lucrări publicate din care un număr de 20 lucrări ISI, un număr de 10 cărti, proiecte de cercetare cu Academia Română în număr de 12, un proiect international si două granturi.

În ultimii zece ani a predat la Universitatea “Apollonia” din Iasi ca profesor asociat Alergologie, Imunologie, Medicină Socială, Istoria Medicinei si Pedagogie Medicală.

A efectuat cercetare în cadrul Institutului de Cercetări” Academician Ioan Haulică”, fiind coordonator a două teme de cercetare : “Relatia medic-bolnav “si ” Alergologia în patologia dentară”. În ultimii trei ani predă cursuri lunare organizate de Societatea stiintifică de Plasmafereză în colaborare cu Universitatea “Titu Maiorescu ” Bucuresti, sub egida Academiei Române la Biblioteca Centrală a Academiei Bucuresti, cu tematica “Microbiomul în patologie”. De zece ani conduce Centrul Medical Alergologic “Atopia” Iasi.